amandapersson!

Senaste tiden

Heey, läget? Länge sedan sist, jag vet. 

fyllde 18 Har haft FULLT UPP i skolan sista veckorna och nu är det äntligen lov.. så skönt. Lovet firades genom att fira Alice aka "Slice" som fyllde 18 år den 18 december. Vi åkte hem till henne på morgonen och överraskade henne med sång, ballonger och frukost i form av chokladmuffins, smörgåstårta och champagne. På kvällen hade hon middag och förfest innan det bar av mot Bankan som bjöd på studentfest med temat hiphop, sjukt kul hade vi! Sedan dess har jag mest varit hemma, köpt julklappar och försökt vila upp mig då jag är extremt förkyld och konstig i halsen. Snart är det julafton dock och jag är extremt taggad, speciellt för den 25 då Alexandra har fyllt 18 och hon ska firas och sen är det utgång som vankas. 

Idag har jag varit på Väla med felix och nu har jag slagit in alla julklappar, fixat lite i mitt rum och bakat ett chokladhus istället för pepparkakshus. Mums. 

Tills vidare. 

 

Nu är det jul igen

Älskar att det är på väg att bli jul igen och jag har redan handlat en hel del julklappar. Har börjat tycka att det är roligare att ge än att få faktiskt, såklart älskar man att bli lite bortskämd men att se lyckan i någons ögon när man ger dem något dem verkligen ville ha - det är svårt att slå. Just nu finns det dock sååå mycket jag hade velat ha.. hehe. Tyvärr har man inte råd med allt dock. Här är väll en ganska bra bild på vad jag mer än gärna hade haft just nu, dock har jag redan contour kitet på bilden men önskar mig det i cream. Kylie's lipkits är ju inprincip omöjliga att få tag på haha.. jag satte larmet på 18:00 då dem skulle släppas och 18:01 var ALLT slutsålt och sidan låg nere på grund av för många aktiva på sidan.. så det sög ju. 

 

Men men, längtar sååå till jullovet och julafton men först ska det bli lussevaka, avslutningsfest osv. Längtar mer till nyår faktiskt även om jag inte har några direkta planer ännu, det löser sig nog. Parteey. 

Frågor om kärlek

Är du i ett förhållande? Ja.

Har du kysst någon idag? Inte än. 

När går gränsen vid otrohet? Det där är svårt att sätta fingret på, man bara vet när det är otrohet liksom. Det beror kanske på hur man ser det. För mig är det när man vill vara med någon annan än den man är tillsammans med, det behöver alltså inte vara fysiskt för att räknas som otrohet. 

Är du romantisk? Då och då kanske. Har alltid känt mig som en hopplös romantiker och vill gärna bli ovillkorligt älskad haha, samtidigt tycker jag det är obehagligt när det blir för mycket. 

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Åh, den frågan är skitsvår. Det är en känsla man har bara. Men han ska vara trygg, längre än mig, ha humor, ambitiös och allvarlig samtidigt som han är lekfull och avslappnad. Ska man se på det ytliga har jag ALLTID attraherats av killar med mörka drag, mörkt hår och ögon exempelvis. Muskler är inget minus heller.. 

Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Omhändertagande, envis och lite småsöt kanske. Har så svårt för att granska mig själv på det sättet men har fått höra att jag kan vara lite smågalen och sprattlig. 

Vad är viktigt i ett förhållande? Att man har roligt ihop, litar på varandra och är varandras bästa vänner. Vill kunna prata om allting med den jag är tillsammans med. 

Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? Ja haha, klart jag har.

Har du lekt med någons känslor? Inte medvetet, och inte med avsikt att göra det. 

Hur många har du varit ihop med? Om man räknar med dem man var "ihop med" i lågstadiet och uppåt är det rätt många, varit hopplös romantiker hela mitt liv haha. Hade till och med 3 pojkvänner på en och samma gång ett tag och fick kärleksbrev av alla tre. Älskade sådant på den tiden. 

Hur änge höll ditt längsta förhållande? Ungefär 2 år. 

Hur länge var ditt kortaste? Om man räknar dem på lågstadiet så varade ett "förhållande" i en lektion, en kille frågade chans på mig på en rast och jag dumpade honom nästa. 

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Jag kommer nog alltid vara en förhållandet-tjej och trivs verkligen i det förhållandet jag är i nu. Skulle det däremot ta slut så skulle jag nog bli en singeltjej ett tag framöver. Skulle nog behöva lite tid för mig själv om det skulle hända. 

Är du en bra pojk/flickvän? Om jag är kär, så ja. 

Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? Felix

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? Tror mamma gick i nian och pappa i trean på gymnasiet. 

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej verkligen aldrig. 

Har du mest blivit dumpad eller dumpat? Dumpat tror jag, ganska jämnt där. 

Hatar du ditt ex? Nej verkligen inte, hatar att vara ovän med folk. 

Har du velat bli tillsammans med ditt ex igen? Har hänt förut att jag blivit tillsammans med ex igen och tror inte att det alltid är en så dålig idé som många påstår, men just nu nä. 

Har du kvar någonting från dina gamla förhållande? Haha ja jag har en liten "minneslåda" med typ bilder, kärleksbrev och dagbokssidor ifrån 10 års ålder typ och där är massor med bilder och sånt ifrån ex. Detta betyder inte att man inte gått vidare, det är mer ett sätt att uppskatta sitt förflutna som ändå tagit mig hela vägen hit. 

När du vill ha någon, vad gör du? Försöker vara mig själv och inte göra mig till. Försöker få personen att skratta och jag själv ler väldigt mycket. 

Bästa raggningsrepliken? Haha, har aldrig fått en raggningsreplik på allvar som funkat, men typ att man ställer frågor om personen så de känner sig uppmärksammade funkar nog bäst. 

Hur skulle den perfekta dejten se ut? Så spontan som möjligt med mycket skratt och leenden. Kanske på en nöjespark eller vattenland, grilla på stranden eller något sånt där man är aktiva och kan prata mycket. 

Vem är den viktigaste personen av motsatt kön i ditt liv? Felix (och pappa). 

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? Avsluta det. 

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Absolut, det är helt enkelt ett steg i livet jag vill ta. Det är inte av religiösa skäl, mest personliga bara. 

Vill du ha barn? Japp, helst 2-3 st. 

Blir du lätt kär? Blir lätt småkär men krävs extremt mycket för att jag ska älska någon. 

Vad faller du för? Fint leende och skratt, en skön personlighet. 

Vad är det mest avtändande du vet? Folk med för stort ego och självförtroende, folk som försöker tvinga sig på en och som tror de har rätten att röra ens kropp hur dem vill typ. 

Hur viktigt är det att man har något gemensamt? Om man inte har något gemensamt så finns det inte så mycket att prata om. Sen behöver det inte betyda att man ska tycka exakt samma om allt, då blir det bara tråkigt. 

Har du fått ditt hjärta krossat? Många gånger.

Hur raggar du? Haha ingen aning faktiskt

Har du en ”utseendetyp” hos killar? Att han är lång och muskulös, mörka drag och fint leende. Fina ögon är nog det bästa. 

Vem var din första kärlek? Det var nog en kille jag blev kär i  när jag var 11 typ, en sommar som jag blev helt förälskad i honom. 

Vad tycker du om att ligga på första dejten?  Upp till var och en hur länge man väntar med sånt men jag är nog inte för det.

Vad tycker du om one night stands? Är man singel och vill ligga med någon är det fritt fram tycker jag, så länge båda är med på att det inte är mer än så. 

Är kärlek allt i livet? Allting är kanske att ta i, men sen kan ju kärlek ha så många olika former så jag hade nog inte klarat mig utan den i någon form. Kärlek till vänner, husdjur, intressen osv är ju också kärlek. 

100 frågor utmaning

Utmanad att göra detta och utmanar mina läsare att läsa (om de orkar) och kanske kopiera och göra samma sak på sin blogg

 

1. Hur gammal är du om fem år? 23

 2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? I sträck? Min hund haha. 

 3. Hur lång är du? 169,5 cm haha

 4. Vilken är den senaste filmen du sett? The hunger games - Mockingjay part 2, igår på bio 

 5. Vem ringde du senast? Felix

 6. Vem ringde dig senast? Mamma

 7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Det var ifrån Moa till mig och Hanna: "Fråga Amadeus nyss om han hade fått in vår bokning, han bara, ja er är den enda jag fått, den "FULLA" bokningen asså, där alla har betalt så vi är kiiiings" angående vår studentresa till Magaluf haha. 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Lite olika. Rätt skönt med sms så man slipper prata i bland.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta sedan 19 år tillbaka. 

10. När såg du senast din mamma? Igår kväll. 

 11. Vilken ögonfärg har du? Det är oklart haha, typ blå/grå/gröna 

12. När vaknade du i dag? 06:32 tror jag det var. 

 13. Vilken är din favoritjulsång? Är inte så mycket för julsånger. 

14. Vilken är din favoritplats? I någons famn. 

15. Vilken plats föredrar du minst? vet inte faktiskt haha

 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Har ingen aning haha, hoppas att jag är färdigutbildad och har ett jobb, har rest en massa och att jag är nygift typ. Kanske planerar jag barn då, eftersom jag vill ha barn innan jag är 30. Kanske har jag barn redan. Asså jag har absolut ingen aning haha. 

 17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmar om dinosaurier, ville rädda dem "snälla" och skydda dem ifrån de "onda"

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Senaste skrattutbrotten jag fått var i helgen med Hanna (och Moa) och sen igår i skolan med Hanna när vi snackade om pannkakor. 

19. Hur stor är din säng? 180x200, känner mig som en kung när jag sover i den. 

 20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och heh. 

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan

22. Hur många kuddar har du i sängen? sex stycken men två av dem är prydnads hehe.

 23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Vilka städer har du bott i? En, Ängelholm/Vejbystrand för jag vet inte om man kan kalla Vejby en stad. 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota 

 26. Är du social? Ja men det vill jag påstå. 

27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry´s Half Baked. 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Kladdkaka. 

29. Tycker du om kinamat? Friterad kyckling med ris och currysås... mums. eller kanske nudlar med kyckling. 

30. Tycker du om kaffe? Nope. 

31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller oboy haha.

32. Sover du på någon särskild sida? Sover jag själv ligger jag alltid närmast sovrumsdörren. Sover jag med någon kvittar det oftast.

33. Kan du spela poker? Nje. 

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja! Tror typ att jag är ”överkelig” om man nu kan vara det..

 35. Är du en beroendemänniska? Japp.

 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej faktiskt inte. ;)

37. Vill du ha barn? Jadå, typ 3 st hade varit en dröm. 

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska lite Spanska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag vet. 

 40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Vänner, kläder och resor

 42. Äger du dyrbara smycken? Nopp

 43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Solsidan, dokumentärer och vissa dokusåpor. Typ keeping up with the kardashian är min drog just nu. 

 44. Kan du rulla med tungan? Näpp

 45. Vem är den roligaste människan du känner? Hanna, Moa och Felix är nog dem som fått mig att skratta mest på sistone. 

46. Sover du med gosedjur? Inte längre. 

47. Vad har du för ringsignal? Standard tror jag. 

 48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Jadå. 

 49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En tändare.

 50. Flirtar du mycket? Ja det gör jag nog haha. 

51. Kan du byta olja på bilen? Hehe nej. ;)

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej 

 53. Vilken var den senaste boken du läste? Läser just nu Alex och Sigges bok Tid, men har ironiskt nog inte tid att läsa så ofta som jag vill. 

 54. Läser du dagstidningen? Nej

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej 

56. Dansar du i bilen? Haha ibland, sjunger oftast. 

 57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rix FM 

 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Måste varit något som jag skrev ner i min kalender. 

 59. När var du i kyrkan senast? För någon vecka sedan i Lund när jag och Hanna var där och lunchade med Felix och sen gick vi in i domkyrkan haha. 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Min svenskalärare tror jag, han inspirerade verkligen mig på olika sätt. 

 61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? På Gotland/ölsand i en vecka när jag var mindre

 62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Oj vad svårt. Folk gör fina saker hela tiden. Men jag vet verkligen inte just nu haha. 

63. Vad lyssnar du på just nu? Ett sista glas

64. Har du varit med i tidningen? Jo det har väl hänt ett par gånger när man var mindre via skolan;)

65. Vad är det konstigaste du ätit? Myror tror jag 

66. Vem såg dig naken senast? Felix

 67. Vad är det för färg på din tandborste? Blå ;)

 68. Hur imponerar man på dig? Om man är en genuint empatisk person,en person som ställer upp för andra och finns där i alla lägen och inte är fördomsfull… då kommer man långt i mina ögon.

 69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Hanna eller Felix

 70. Har du någon piercing? I öronen men använder inte alla.

71. Din största vinst? Om man tänker pengar är det väll typ 100kr på en lott. 

72. Civilstånd? I ett förhållande. 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, bloggen, instagram och twitter

74. Är du fåfäng? Nej det tycker jag inte inte,men jag gillar dock snygga kläder och att sminka mig 

75. Ångrar du någonting du gjort? Jo det finns saker jag ångrat men ingenting jag mår speciellt dåligt över 

76. Hur gammal är din pappa? Han fyller 44 i januari. 

77. Vilket är ditt drömjobb? Det är något jag försöker lista ut. Jobba med människor och hjälpa dem på olika sätt. 

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Resa runt i världen med mina vänner. Skulle vilja bo och leva i olika kulturer med de för att få en större förståelse för olika individer och förhoppningsvis vidga mina vyer både emotionellt och kunskapsmässigt.

79. Vad har du haft för husdjur? Fiskar, hamstrar, kaniner, katter, hundar, hästar... 

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Hm.. jag hade ett distansförhållande med en kille som bodde i England för tre år sedan, det höll i 3 månader men jag åkte dit och hälsade på honom. Vi är fortfarande bra vänner. Jag har precis flyttat till en gård och idag ska våra hästar flytta hit. Jag har en killkompis i England, Luke, som jag aldrig träffat men som jag skypat med väldigt länge. Han och jag lärde känna varandra via internet och han verkar vara en riktigt trevlig kille. Jag hoppas vi kan ses någon gång i framtiden och umgås in real life. 

81. Svär du ofta? Nja, för ofta för min egen smak men inte så mycket som andra i min omgivning gör. 

82. Sverige när det är som bäst? En solig sommardag med vänner och familj

83. Kan du åka slalom? Jag kan åka skidor men kanske inte så proffsigt som jag önskar. 

 84. Vad har du ätit i dag? Ägg till frukost och kyckling med pasta till lunch. 

85. Vad har du för utbildning? Grundskolan (såklart) och går just nu sista året på gymnasiet, samhällsprogrammet med inriktning beteendekunskap. 

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ögonen. ;)

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Magen eller brösten 

88. Vilken är din bästa egenskap? Att jag brukar vara ganska positiv till saker, väldigt social också. 

89. Vilken är din sämsta egenskap? Jag tar på mig för mycket som jag inte borde, jag är tidsoptimist, slarvig, glömsk, jag vet inte vad jag vill i livet ännu och jag råkar ofta krångla till saker som egentligen inte är så krångliga.

 90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Oj, typ historiska filosofer eller något. 

91. Saknar du något? Pengar. 

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Ja det tycker jag faktiskt, man kan behöva en dag där man är i fokus utan att bli sedd som ego. 

 93. Vad gör dig ledsen? Orättvisor, besvikelser och att se mina vänner ledsna. 

 94. Vad gör dig glad? Positiva upplevelser, kärlek och skratt. 

 95. Har du varit gift eller förlovad? Inget av det. 

96. Vad ska du göra i helgen? Ta det lugnt, byta till vinterdäck och plugga. Tvinga felix till frisören. 

 97. Vad är det knasigaste du gjort? Oj.. det känns som om det är något jag gjort på fyllan kanske haha. 

 98. Vad har du för laster? Behöver närhet samtidigt som jag behöver ensamtid. 

 99. Vem är din förebild? Ingen direkt person,snarare ett sätt att leva. Jag vill behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Jag vill bli en bättre människa för varje dag och jag vill veta på min dödsbädd att jag inte missat något jag velat göra,och att jag hunnit med att berätta för alla i min närhet vad de betyder för mig. Att verkligen leva varje dag och njuta av det lilla som faktiskt enligt mig är det riktigt stora!

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Ta tag i plugget igen, har matteprov imorgon och är inte riktigt taggad på det.. Bye. 

i brist på annat

Efter gårdagens ryggpass och dagens benpass så är jag ganska slut i kroppen. Blev squats 5x5 på 55kg för mina små ben och dem verkligen skakade av trötthet efteråt. Älskar den känslan när man känner att det man gjort var till nytta och kommer förbättra ens framtida resultat. Nästa benpass blir det 6x4 på 55 kg och sen vidare därifrån, ett upplägg jag blev tipsad om att prova för att öka styrkan. Imorgon väntar bänkpress och armar på förmiddagen och sen bio med Hanna, Emma, Joel och Kaj på kvällen. THE HUNGER GAMES. Ska bli så nääjs. 

Övrigt som kan vara kul att veta är att jag idag inte bara bokat boende i Göteborg SUMMERBURST utan också betalt handpenningen på studentresan till Magaluf, tagg tagg tagg. Blir ett dyrt men roligt år 2016. 

Moa & Hanna

Dessa två tjejer har kommit att blivit så extremt viktiga för mig, som två extra systrar. Deras humor, stöd och konstruktiva kritik är det jag behöver för att bli en bättre Amanda. Visst kan dem gå mig på nerverna ibland och jag håller inte riktigt med dem men det är aldrig tråkigt att vara med dem. Skratt, tårar, kärlek och hat. Med er mår man. Är så extremt dålig på att uttrycka sånt här men man kan kort och gott säga att dem är något av det bästa som hänt mig och jag är så glad att jag har dem i mitt liv, kan behöva dem en hel del och det bästa är att dem faktiskt verkar behöva mig med. 

Ser så mycket fram emot att spendera vårt "sista" år med dessa puckon och skapa minnen vi sent kommer glömma. Tack för att ni alltid "finns i chatten". 

my darker side

FRIDAY BITCHIN. 

Är så sjukt taggad på helg och ska bli så skönt med lite mysiga sovmornar. Det blir  antagligen inget festande denna helgen men en hel del vila iallafall. Kvällen idag leverera ett ryggpass som förhoppningsvis blir svettigt och jobbigt. Hoppas alla andra också kommer få en bra start på sin helg.

Puss och hej leverpastej. 

change

Idag blev det lite förändring för mig och mitt utseende. Varit sugen på något nytt sååå länge nu och blev en ny hårfärg som fina Alexandra gjorde på mig. Var sjukt trött på mina slitna toppar och guldiga hår så blev en övergång till kopparbrunt istället och än så länge är jag nöjd haha. Nej men det kommer ta ett tag för mig att vänja mig då jag ser ut som en helt ny person varje gång jag ser mig själv i spegeln. Känns som en mer vuxen och sofistikerad färg och har redan fått massa komplimanger på gymmet innan idag, så det känns gött! Synd man är så blek på vintern bara.

Imorgon är det fredag och helgen skulle inte kunna komma mer passande. Blir massor med chill och bara ta det lugn, träna såklart och sen även en runda till Malmö då jag ska kolla balklänningar för 5:e gången... beslutsångest. Hoppas alla har haft en bra dag så hörs vi! 

Gårdagens benpass

Gårdagens benpass gick super! Satte en 6a på 60kg med ordentligt pepp och stöd av Felix. Har haft problem med höften så har inte vågat köra så tungt då jag har gått på lite halvt rehab med den, nu är jag dock på gång upp igen - sakta men säkert. Har ingen direkt träningsvärk men är extremt trött i mina ben. Idag väntar ett besök hos frisören med lite förändring på gång och sen ska jag köra lite bröst + triceps ikväll. Mycket mer än så har jag tyvärr inte att berätta. 

Tagga tagga. 

 

"dubble trubble bubble"

VILKEN DAG! Började med att jag bokade biljett till SUMMERBURST 2016 i GÖTEBORG och jag är såååå taggad! Har också bestämt allting kring studentresan och det blir Magaluf med Hanna och Moa i samma rum. Vår klass är kaos och alla drar åt olika håll så jag lämnade största ansvaret hos dem (sorry) och som tur är så fixade dem allt med flyg, hotell, paket osv osv. Ska bli riktigt kul att fira studenten med dessa härliga människor. 

Har spenderat snart 3 timmar på biblioteket då jag slutade kl 13:20 idag (efter en lektion) och har nu fått en hel del plugg gjort. Ska snart lämna här också och dra vidare till gymmet men drar mig lite då det regnar ute, heh. Det blir nog ett benpass med Felix idag om inte min träningsvärk i ryggen sätter stopp för dem planerna. 

Svar på kommentar: träningsmotivation

 Fick väldigt fina kommentarer på min förra text jag la ut och en löd som följande: "Hej! Älskar verkligen din blogg och blir alltid så inspirerad av dig. Skulle du inte kunna skriva något inlägg hur man verkligen kommer igång med träningen, att äta mer hälsosamt och bara fortsätta kämpa på den vägen? Vill verkligen leva ett hälsosammare liv men tappar jämt motivationen. Tack för allt och fortsätt blogga! Kram." 

Så tänkte svara på denna med ett inlägg medan jag tar en paus ifrån plugget. 

 

Jag är VERKLIGEN ingen proffs på att leva ett hälsosamt liv och träning så kan bara berätta om sådant som jag själv lever efter. Jag tränar ca 5-6 dagar i veckan på gym och tycker verkligen att det är skitkul! Såklart har jag mina perioder då motivationen är på bottnen och då är det bara att lyfta upp sig själv och fortsätta kämpa. Alla har olika mål med sin träning så det är svårt att prata om det, det blir så generaliserat när man påstår något om träning. JAG tränar för att 1. bli starkare, 2. hålla igång, 3. bygga muskler och SÅKLART för att jag tycker det är kul. När jag var yngre höll jag på med annat: fotboll, innebandy, volleyboll, simning, gymnastik, dans och ridning. Jag fastnade för ridning och tävlade mina egna hästar fram tills jag var 15-16 år, sen la jag av på grund av förlorat intresse och tidsbrist. Jag gick ett helt år utan att hålla på med någonting alls och det slutade med att jag mådde PISS. Jag orkade inte med plugget rent mentalt då min kropp inte ansträngde sig fysiskt. Så jag började träna på friskis för att motionera helt enkelt. Det slutade med att jag älskade utmaningen och nu tränar jag mer "seriöst" på ÄSMK i Ängelholm och har kommit en bit sedan jag började. 

Träningshetsen är dock något som växt och innan man köper ett vanligtvis skitdyrt medlemskap på ett gym så ska man fundera på VARFÖR man gör det. Är det för att det är kul eller är det för att man tror man "borde" gymma nu för tiden. Alla får såklart ha sin egen åsikt och anledning till att man startar, jag var ju en av dem som startade halvt av ett tvång ifrån min egen kropps skull. Blir bara så nervös när jag hör hälsosamma tjejer intala sig själv att de ska förlora onödigt mycket vikt och tvingar upp sig själva på rullbandet för att lyckas med det. Samtidigt har jag vänner som tycker om att träna men som inte alls har samma mål som mig, inget fel med det heller. Det gäller bara att lyssna på sig själv och sin egen kropp. 

Det här med att ÄTA hälsosamt är verkligen inte min grej. Jag har koll på vad man BORDE äta men följer verkligen inte det. För det första så HATAR jag grönsaker. Alla sorters grönsaker. Gurka, sallad, tomat, morot... you name it. Samma sak med frukt, undantag är dock banan. BLÖ. Så därför smugglar jag ner spenat i mina smoothies. Vad jag helst äter är ris och kyckling, vilket kanske låter standard när det kommer till bodybuilding men det är det jag tycker är godast. Sen kommer såklart allt sånt gott som pasta, potatisgratäng, oxfilé... (osv osv) ALLTID ha en stor plats i mitt hjärta. Mat är verkligen LIVET och choklad är min drog. Så hälsosam kost kommer jag nog aldrig kunna bidra så mycket bra tips till, förutom att man ska äta lite av varje. Det gör ingenting att äta onyttigt då och då så länge det inte görs dagligen. 

 

5 SNABBA TIPS FÖR ÖKAD MOTIVATION OCH RESULTAT 

  • Börja med att sätta upp tydliga och rimliga mål och strukturera ett lagom schema. Gör det inte för svårt för dig på en gång utan mjukstarta och ta det i DIN takt. Risken med att kasta sig in i träningen och börja träna 6 dagar i veckan direkt är att man tröttnar snabbt och får börja om igen senare.
  • Om det finns möjlighet är det nästan alltid en fördel att träna tillsammans med någon, helst någon med samma vilja som du och det bästa hade ju varit om du tränade med någon som kan hjälpa dig och som också är engagerad. 
  • Googla massa, sök upp nya övningar/träningspass. Variation är viktigt och så hittar man vad som passar en själv. Var inte heller rädd för att fråga dem som har kommit lite längre om tips, hjälp och råd. 
  • Gör det du tycker är roligast och omringa dig av positiva personer. Bara för att du tränar behöver du tvunget inte sluta festa och äta ute med vänner, du gör det som är lagom och som inte påverkar dina mål alldeles för negativt. 
  • Ta dig verkligen tid till att träna, sova och ta hand om dig själv. Prioritera det du tycker är viktigast just då och inför din framtid. Det finns vissa studier som visar att det tar ca en månad att få en grej att kännas som en bra vana, så ha tålamod och ge det tid. Många slutar för att de inte ser det resultatet de vill ha på direkten, sånt tar tid oavsett om det är större muskler eller mindre fett man vill ha. 


Har på senaste tiden lovat flera vänner att skriva ihop träningspass och scheman till dem då de vill sätta igång med träningen dem också, så om folk är intresserade kanske jag kan dela med mig av dem här i samband med det. För mer ordentlig träningsfokus kan man också följa mig på min träningsinstagram @fitnessamandas där jag ska försöka bli bättre på att uppdatera.