amandapersson!

Fredag

Idag har jag fått vara ledig ifrån jobbet hela dagen och det har varit riktigt välbehövt. Vaknade upp lycklig bredvid Felix och sen har dagen bestått av övningskörning, somnade i solen i ett försök att få färg och sen var det dags för inflyttningsfest med Felix släkt hos hans kusin. Det var riktigt mysigt och ett bra avslut på en bra dag. I helgen väntar 18 timmars jobb för min del så det är dags att sova så jag orkar med morgondagen och förhoppningsvis orkar jag med att träna imorgon kväll också. Blev vilodag idag, så hoppas på ett dödligt bra axelpass imorgon. 

Godnatt mina fina läsare och ursäkta för alla bilder med mina nya tights, ÄLSKAR DEM. 

På senaste tiden

En liten update kanske är dags, vill bli bättre på att skriva här än vad jag varit i sommar. Har inte riktigt haft tid för annat än att klara av vardagen och alla dens måsten. Vad har hänt på sistonde då? Sedan jag kom hem från USA har väll det mesta handlat om jobb, psykisk ohälsa och nära & kära. Har försökt omringa mig med det som gör mig glad samtidigt som jag verkligen försöker jobba ihop pengar nu när jag har totalt tömt kontot inför resorna. Jag har halvt bytt gym då jag inte riktigt trivs på friskis längre, för mycket folk som inte riktigt ser på träning på det sättet som jag gör. Stämningen på ÄSMK är mycket mer seriös och lyckas motivera en ordentligt. Samtidigt som jag bytat gym och försöker hinna med så mycket träning som möjligt så försöker jag också äta så mycket jag kan nästan haha. I och med att jag jobbar med mat heeeela dagarna så är jag EXTREMT osugen på mat. Äter nästan ingenting om dagarna, man känner sig mätt bara på grund av alla dofter man andas in hela dagarna. Samtidigt luktar jag äckligt mycket fisk och mat när jag kommer hem. Försöker iallafall äta mycket så jag orkar med all träning och allt jobb, hade ALDRIG klarat av en diet just nu haha. Sen förutom mina cravings för mat har jag blivit betydligt mer intresserad av smink, kan typ sminka mig själv som om jag ska på fest när mina planer är att ligga hemma framför tvn hela dagen, bara för att själva stunden då man sminkar sig är så kul. 

Annars då? Inte mycket mer än så faktiskt. Har så mycket jag ser fram emot inom de kommande månaderna men inget just nu. Får väll längta lite ibland kanske.

 

Helt enkelt

Dagen idag har varit först jobb 07-14 sen teorilektion 16-18 följt av en "äta-ute-kväll" med Moa, Vrio och Hanna. Blev mat och dricka på Helt Enkelt och sen en runda till Åkanten för att äta gott vitlöksbröd. Det var riktigt kul att ses igen då jag varit borta största delen av sommaren och inte kunnat träffa mina vänner så mycket som jag velat. Sen är allas scheman fullproppade med jobb så det är inte ofta vi kan få ihop det. Denna gången fick vi ihop det ganska bra ändå tyckte jag. Något jag gärna gör om snart.

back at back

Idag var det rygg som stod på schemat och det gick väll helt ok bortsett ifrån en sjuk huvudvärk som dök upp efter halva passet. Ryggdagar är verkligen det bästa just nu, är så motiverad när jag kör det. Bestämde mig för att det var dags för en liten muskelbild också idag, märker att min rygg växt till sig lite men jag är samtidigt "fluffigare" nu än sist jag tog en sådan bild. Är verkligen inte på någon diet för tillfället trots att det är sommar, äter mer skit än någonsin och har i princip tjuvstartat med bulket som man annars kanske börjar med under hösten. Det är iallafall skönt att man blir starkare och växer lite samtidigt. 

Upplägget för rygg idag handlade mycket om teknik. Började med 10x10 marklyft på 5 set med 40 kg och sen 5 set med 50 kg. Sen efter det blev det breda och smala latsdrag, sittande kabelrodd, pullups med hjälp upp i maskin och sen några andra kabelövningar. Imorgon väntar jobb igen efter en helt ledig helg och sen ska jag föröska hinna och orka med träning igen på eftermiddagen. Förutom det försöker jag planera ihop veckan med mina vänner för tillfället, dock är det lite knepigt med allas olika arbetstider och scheman. Hoppas vi hittar en lösning snart för jag saknar verkligen dem just nu.

 

Nu ska jag få lite saker gjorda här hemma och försöka fixa min dator som åkt på något skitvirus igen... blö. Bye. 

Lördag

Dagen startade med en lång och välbehövd sovmorgon tillsammans med F och sen stack vi till gymmet, för mig var det axlar på schemat. Efter det blev det standard lunch med kinamat och nu är jag hemma, har sovit ute i solen ett tag och pluggat lite körteori. Jag har inga speciella planer för kvällen annat än att njuta av min lediga dag, har turen att vara ledig imorgon också men sen börjar allvaret igen på måndag med jobb. 

Jag har en stark känsla av att det som är kvar av sommaren kommer vara ganska hektiskt och att min kalender kommer vara fullproppad med allt från jobb till nöje. Idag är nog första gången jag verkligen ser fram emot att börja plugga igen till hösten, att få spendera dagarna inne i stan med mina vänner och bara ha kul samtidigt som man känner att det hjälper en på vägen mot sin framtid. Börjar bli lite motiverad på att komma igång med det igen. 

Förutom det så är väll allt som vanligt, just chillin. 

legdays

Det var länge sedan jag skrev något om träning här och kände att det var dags. Motivationen och orken att träna nu, med allt jobb som ska hinnas och orkas med, är ganska dålig. Jag är inte lika exalterad inför gymmet längre och i förrgår vände jag 2 minuter efter jag gick in på friskis pga hur mycket folk det var där och hur lite jag kände för att behöva trängas och slåss om maskinerna, någon man kanske hade kunnat skita i och bara köra på ändå ifall man hade den motivationen. Jag har nyss genomfört ett gymbyte, inte för att det är något större fel på friskis - det är ett skitbra ställe att börja träna på och att komma igång på, men jag kände för en förändring som jag visste skulle sporra motivationen och mina resultat. Hädanefter kommer jag träna på ÄSMK men det kan hända att jag hänger kvar lite på friskis fortfarande då det är lättare att komma till med buss ifrån vejby och det där jäkla körkortet är inte mitt ännu.

Igår var det iallafall legday som stod på schemat, vilket skulle bli interessant att se hur det skulle gå då jag inte kunnat köra knäböj på VECKOR enbart på grund av min höft som alltid ska krångla när det börjar gå bra. Så nu ska jag börja om med lägre vikter och jobba upp dem musklerna igen, har redan träningsvärk i benen.

 

GÅRDAGENS UPPLÄGG:

Uppvärmning:

10 minuter på trappmaskin

Benmaskin utsida höft/lår (vet inte vad den heter) 20x5

Knäböj 20x2 20 kg

Själva passet

Knäböj 8x4 40 kg

Zumolyft 12x2 50 kg -> 2x6 70 kg -> 2x12 50kg

Liggandes hamstring curls 3 olika dropset -> ett ben i taget

Benspark 6x10 med längre paus uppe i spänt läge

Passet avslutades med 45 minuters cardio

 

Pga olika anledningar blev inte passet längre eller tyngre med svettigt blev det iallafall. Ska sätta mig och skriva ihop ordentliga träningspass och schema nu så jag får det bättre strukturerat och kanske motiverar mig själv mer på köpet. Ciao.

För att få ut det

 

Det här inlägget kommer vara ganska annorlunda i jämförelse med vad jag brukar publicera här, men det är något som jag bara behöver få ur mig och bästa sättet för mig har alltid varit att skriva ner saker. Oftast gör jag det enbart för mig själv i anteckningar eller i någon dagbok för oftast är det inget jag känner att jag vill dela med mig av till andra. Detta blir dock ett inlägg som kommer kunna läsas av vänner och främlingar, vem som än läser det jag skrivit. Det kanske kommer se ut som ett försök till uppmärksamhet eller bekräftelse men för mig spelar det faktiskt absolut ingen roll om ni fortsätter läsa detta eller inte efter den här introduktionen. Det är inte för er skull jag skriver det. Så här kommer det, det är okej att sluta läsa nu.

 _____________________

 

Jag mår sällan dåligt, jag skulle väll vilja påstå att jag har det väldigt bra och är allmänt lycklig. Jag lever, är frisk, bor med båda mina föräldrar, har vänner, utbildning, pengar och går väldigt sällan och lägger mig hungrig. Jag har mer kläder än jag använder och behöver, kan resa mer än de flesta, har rent vatten som kommer ur kranen, varmvatten att duscha i och en dator att surfa på. Jag har det bra ställt helt enkelt, vilket väldigt många andra också har. Ändå finns det perioder då jag känner mig olycklig, värdelös, ful, obetydlig, korkad, irrationell, liten och helt kass helt enkelt. Perioder då allt jag gör är att tvivla på mig själv, blir irriterad på andra och ledsen på mig själv. Motivationen att träna, plugga eller att ens göra något som känns det minsta jobbigt och ansträngande försvinner helt under dessa perioderna. Röster i mitt huvud talar om för mig att jag inte duger till något. Till någon. Det är just en sådan period jag befinner mig i just nu, vilket är väldigt konstigt egentligen då jag varit med om så mycket bra på sistone. Jag har rest mer än någonsin tidigare, jag är så kär en människa skulle kunna bli, har vänner som jag kan ha kul ihop med och har kunnat träna på roliga och givande sätt. Ändå mår jag inte som jag borde, som jag vill.

 

Jag har också extremt svårt för att leva i nuet och ta tag i saker när det är såhär. Jag stressar upp mig för minsta lilla och oroar mig för saker som antagligen aldrig kommer hända. När jag mår såhär borde jag egentligen höra av mig till mina närmaste vänner, se till att hitta på något och bli glad igen. Ändå gör jag inte det, för tankarna i mitt huvud ifrågasätter varför mina vänner skulle vilja umgås med mig när jag är den jag är. Varför ska jag slösa deras tid när de kan vara med någon annan mycket roligare, de har säkert viktigare saker att göra ändå så de hade ändå tackat nej. "Eller så vill de helt enkelt inte ha med dig och göra", "du är inte lika viktig för dem som dem är för dig, hade du varit det hade dem hört av sig redan". Alla sådana tankar bara snurrar runt i huvudet och får ögonen att börja tåras med jämna mellanrum.

 

Nu vill jag inte klandra mina vänner, detta är absolut inte deras fel. Detta handlar enbart om en extremt dålig självkänsla och ett svikande självförtroende. När jag är såhär blir jag helt enkelt inte förvånad om ingen ringer och hör hur jag mår, om ingen vill hitta på något eller om ingen tänker på mig då och då. Jag hade nog inte ens blivit förvånad om killen jag älskar hade sagt att han tröttnat på mig. Tragiskt nog hade jag nog tänkt något i stil med "vem klandrar honom, vad har jag som han inte kan hitta någon annan stans?".

 

Jag hatar att må såhär, speciellt för att jag inte vet vad det beror på. Det känns extremt själviskt och bortskämt att tänka dessa tankar när jag har det livet jag faktiskt har. Om ingen hör av sig behöver det väll inte bero på att det är jag som inte duger, de kanske är lika upptagna med jobb, körkort och livet som jag är. Jag har knappt tid att umgås med någon så varför ska jag förvänta mig att de har tid med mig? Jag mår inte såhär för att folk ska tycka synd om mig, alla har sina egna problem som man själv måste ta itu med, men jag gör inte heller det för att jag tycker det är kul. På ett sätt är det skönt att må dåligt ibland för då uppskattar man lycka mer, det är dock jobbigt att inte riktigt veta vart det kommer ifrån och vad det beror på.

 

Ni där ute som blir oroliga för min hälsa kan lugna sig en smula, jag har inte tappat livslusten eller något annat så extremt. Mina symptom är stress, lätt existentiell ångest och känslan av meningslöshet. Tankarna som går är mest "vem skulle märka först att jag var borta om jag plötsligt försvann?" eller "vem skulle sörja mig mest om jag dog?" men detta tänker jag inte med någon önskan att varken rymma eller dö. Absolut inte. Som jag nämnde först, jag är lycklig, bara inte jämt. Men det är väll ingen?

 

Om nu någon har tagit sig igenom denna smått deprimerande text så ber jag om ursäkt, det är inte meningen att tynga ner stämningen. Detta är inget som andra lätt kan påverka. Klart att jag blir glad när folk hör av sig, visar att de bryr sig eller säger att jag är bra. Men det tystar inte rösterna i mitt huvud. Det är enbart jag själv som kan tysta dem, oftast lyckas jag - ibland inte. Idag är en tydlig "ibland inte" dag.

 

 

/A

 

Några stunder då ingenting kändes problematiskt. Ibland får man bara till det, man känner verkligen 100% skär lycka.

Gårdagen i en bild

Gårdagen var galen på många sätt. Detta är den enda bilden jag har därifrån typ, var inte i tillstånd att ta bilder.

Idag vaknade jag iallafall lagom sliten och sen väntade jobb mellan 14 och 23, så nu är jag äntligen hemma och laddar upp inför mer jobb imorgon 7-12, sen väntas en eftermiddag där Felix ska firas då han fyller år. Hoppas på en mysig kväll och att nästa vecka börjar bra sen.

ett kort klipp från CA

Använde inte min gopro kamera på den nivån i USA som i Grekland, så blev inte alls samma typ av film. Detta är mer ett kort klipp av små filmer jag filmade med min telefon, gopron hade lika bra kunnat stanna hemma då den låg långt ner i resväskan hela tiden. Här är iallafall klipp ifrån vandringen till Hollywood skylten, Malibu, Venice beach osv. Enjoy.

Min resa till Kalifornien

Här kommer lite bilder ifrån min tid i USA, hoppas ni inte är allt för besvikna på grund av min frånvaro här.

SAN FRANCISCO

Pridefestival ena dagen och Golden Gate en annan, trivdes faktiskt där.

 

Los Angeles

Venice, Beverly Hills, Six Flags, Hollywood osv osv. You name it.

 

 

Santa Cruz

 

Övriga fina platser

 

 

 

Upp