amandapersson!

bokat

Har goda nyheter! Jag ska till Zakynthos i juni! Det är en av Greklands alla öar och det kommer bli helt otroligt! Jag ska dit med Rosanna och vi kommer ha såååå kul. Vi ska sola, bada, äta grekisk mat och njuta av värmen. Festresan sparar vi till nästa år då det är studenten, det är en mysig resa som gäller for now. Hoppas verkligen att det kommer bli som vi vill ha det! Är VÄLDIGT TAGGAD!

drömmer

Har varit väldigt dålig på att uppdatera här men har verkligen inte haft mycket tid för annat änn jobb, plugg och att kunna socialisera mig med vänner den senaste tiden. Är snart dags för lärarna att sätta våra betyg och det känns som om vi har extremt mycket att göra fram tills dess, arbete efter arbete följt av ett prov då och då. Helgen kommer bli fullbokad med plugg, träning och sen jobb på kvällarna (kom och köp pizza på vejbys pizzeria efter klockan 17 fredag och söndag vetja!). Dock bjuder lördagen på mer festliga planer och det blir första festen på ett tag, får släppa lite skolstress där då.

Vill också hinna planera lite roliga saker mitt bland allt plugg och slit, så längtar just nu till valborg mer än något annat. Sen är det ju inte speciellt långt till sommaren och är just nu i full rulle med att försöka planera upp den. Vill på olika konserter, festivaler och resor. Får se hur mycket jag hinner med och har råd med, ska ju försöka jobba lite också hehe. Har precis skrivit en sida på ett slutarbete om kriminologi och känner att tangenterna kommer gå lösa i helgen. Jaja, nu är det inte speciellt långt kvar så får bita ihop sista veckorna innan skolan slutar. Då kan man hoppas att all stress släpper.

HUR sugen blir man inte på att åka utomlands när man ser dessa bilder jag tog på Mamzar Beach i Dubai?! Galet ju - take me back please.

blommigt värre

Fått värsta vårkänslorna de senaste dagarna och fick nu ett litet craving för blommigt och färgat - så blev en del internetshopping idag. Här är några av de sakerna jag bestält hem. Hoppas nu att storlekarna och materialen är som jag vill, alltid en risk med det ju. Så, nu får sommaren snart sätta igång!

Lördag

Dagen idag har bjudit på jobb, fika på EH, lunch på graffiti och sen tacolördag. Är nu mätt och belåten så nu kommer jag nog sova lagom gott.

min helg

Fredagskvällen bestod av filmtittande hos Emma med hela skräckisgänget och sen spenderade jag och Emma natten där för att njuta av en lagom go sovmorgon dagen efter. Lördagen bjöd på träning och sen närmare kvällen kom F hem till mig och vi kollade på första Sagan om Ringen filmen, var på tiden att jag såg den och ser verkligen fram emot de andra två. Söndagen har då bestått av jobb och nu frammåt kvällen en hel del plugg. Har en ganska lugn vecka framför mig men känns ändå som om det är så mycket att göra! Ser mest fram emot valborg just nu, är extremt taggad på Lund! Någon som är med mig?

igång igen

Har haft en period då jag inte riktigt njutit lika mycket på gymmet och inte haft lika roligt när jag tränar men känner att det är på väg tillbaka igen. Jag hade absolut kul och kände mig fortfarande som hemma där men motivationen saknades och då var det lätt att inte riktigt fokusera lika mycket som förut. Har dock tagit tag i det nu igen efter resan, kanske behövde det som en paus ifrån allt för att se saker klarare. Nya träningskläder är inköpta iallafall och motivationen är på väg upp. Ska försöka hinna skriva lite roliga träningspass åt mig nu och fixa till mitt träningschema, kommer snart ha extra tid att träna då jobbet på simskolan snart är slut för denna terminen. Blir tre dagar till i veckan som jag kan träna på eftermiddagen och inte enbart på sovmorgonen jag har i skolan dessa dagar. Ska bli kul att utmana mig själv igen såhär inför sommaren, ska försöka sätta fler PR i olika övningar och fokuserar enbart på teknik och styrkan - då kommer de synliga resultaten på kroppen komma av sig själv sen.

Dubai upplevelser

Dubai är verkligen en stad utöver det vanliga, jag har verkligen haft en sjukt givande resa med många nya minnen som jag alltid kommer ta med mig i livet. Kulturen, maten och värmen - allt var helt fantastiskt. Såklart finns det nackdelar med Dubai, precis som med vilket annat ställe i världen som helst, men fördelarna väger nog upp det ändå. Förstår nu äntligen varför morfars trivs med att va i Dubai, han har bott och arbetat där i 20 år nu - lyx!

Om ni någon gång ska hit så kommer jag nu med lite små tips, var ju bara här i drygt en vecka men hann ändå med en hel del! Alla dagar hade något uppbokat och det var en händelserik vecka med många utflykter. Här är en del av dem:

 

Här var vi på stranden vid Atlantis Hotell, bode dock inte där haha, det hade kostat skjortan.

Vi var på delfinariet på Atlantis också, fick simma med och krama delfinerna i en timme där. Rekomenderas verkligen för den som vill göra något utöver det vanliga, finns olika program anpassade utefter hur mycket pengar man vill lägga ner på det och vad man vill göra. Vi valde "Royal Swim" och det var precis lagom enligt mig.

Här myser vi med Lenox som delfinen hette, vilken livsnjutare han ser ut att va där!

Här ser man mer hur delfinariet ser ut, var extremt mysigt och fint med sand som botten och alla palmer runtomkring.

Vi åkte till en marknad som kallades Sauk Marinat och shoppade en del, var en extremt mysig marknad med denna fina resturangen ut mot vattnet.

Här satt en man på Sauk Marinat och gjorde små sovernier i sand för dem som ville köpa.

Här är en bättre bild på färdiga konstverk han hade gjort.

En bild tagen ifrån Burj Khalifa, kan inte få nog av denna utsikten!

Två systrar som står på 124 våningen av världens högsta byggnad, häftigt!

En kväll stack vi till Marinan och DÄR finns det extremt god mat i olika resturanger! Det är också ett festligt ställe med många coola byggnader och dyra båtar för dem som är intresserade av sånt.

dubai genom telefonen

En bild på mysiga och extremt väldoftande badbomber man kunde köpa inne på Lush, en butik inne i Dubai Mall.

Områder där morfar bor, ser mer ut som ett lyxigt hotellområde om ni frågar mig.

Dubai mall's fontäner som spelar upp olika uppvisningar en gång i halvtimmen har jag för mig.

Ökensafari med jeepar ute i öknen, följt av kamelridning och middag mitt ute i öknen.

Vy ifrån Burj Khalifa, helt sjukt underbart!

Atlantis Hotell kvällen efter vi simmat med delfiner (!), sjukt fint hotell.

En kväll vid fontänerna, vid fotändan av Burj Khalifa.

En snabb bild jag tog ur en taxi på väg hem ifrån Mamzar beach, vilket verkligen är en mysig strand jag rekomenderar!

Upp